Under söndagen besökte två Kinnalag Vårgårda för match. Det blev en bra dag för Kinna IBK som kunde åka hem med 2 segrar. F05/06 började med en vinst och självklart ville inte F01/03 vara sämre!

Backar: Linette, Märta, Stina, Elin A, Alva, Petronella/Emma
Centers: Frida, Emma/Petronella
Anfallare: Moa, Malva, Maja, Elin D, Maria, Veronica

Period 1
Matchen hade en klassisk inledning som alla matcher där lagen känner lite på varandra för att få möjlighet att få igång sitt eget spel. Kinna får första chansen där Malva hittar Maria som får skottläge. Sedan är det lite stiltje i målchanser innan Kinna sätter ordentlig fart och visar, ju längre matchen varade, upp ett utmärkt spel. Vi bjuds på ett fartfyllt anfallsspel med många fina kombinationer.

Det dröjer till elfte minuten innan första målet kommer och det är Kinna som tar ledningen med 1-0. Frida får fram en passning till Elin D som är bra placerad framför mål. Målvakten räddar dock, men Kinna får ånyo tag på bollen och kan fortsätta anfalla. Tjejerna har tålamod och till slut kan Frida skjuta in ledningsmålet.

Kinna är laget som har mycket boll och Wårgårda sticker in några anfall emellanåt. Det är inte så att Kinna på något sätt kan slappna av då Wårgårda ofta kommer med fart. Det är dock Kinna som har de flesta avslut och flera av tjejerna testar Wårgårdas målvakt, som gör en mycket bra match.

Period 2
I sjätte minuten får Kinna ett frislag som Frida och Stina försöker förvalta. Kinna behåller initiativet och Frida kan peta in sitt andra mål för dagen assisterad av Malva.

Wårgårda gör en snabb omställning i åttonde minuten, men Elin A är med på det och kan göra en bra brytning. Nu har halva matchen snart gått och nu börjar utvisningarna komma. Domarna har bland annat tröttnat på alla slag. I andra perioden blir det 3 utvinsingar och i tredje perioden 4 utvisningar! Det gör så klart att matchen blir hackig av alla utvisningar och det blev svårare att hitta flytet i spelet som Kinna hade i första halvan av matchen.

Kinna lyckas inte göra mål på Wårgårda i de numerära överlägen som de hade. Vi som tittar på kan dock se en positiv utvecling på spelet i powerplay jämfört med tidigare år.

Kinna får också en utvisning i slutet på perioden. Maria har då som uppgift att hålla i boll och låta tiden gå, vilket hon klarar av bra. Wårgårda får en bra chans men Märta, Alva och Ella reder ut det. Elin A får också täcka skott.

Period 3
Som sagt, också det en period full med utvisningar. Men innan utvisningarna börjar komma hinner Kinna visa upp sitt för dagen fina anfallsspel. Vi fick se bra uppspel från backarna som anfallarna förvaltade väl och via många direktpass skapade många lägen.

Maja kan bryta bollen i tredje minuten och samarbeta bra med Moa. Ingen mål dock. Kinna får en utvisning i fjärde minuten lyckas kontra när Emma slår en lång pass till Maria som kan skjuta. Motståndarnas duktiga målvakt håller nere målsiffran för Kinna idag.

I åttonde minuten kan Kinna snabbt sätta igång spelet när Wårgårda springer och byter. Petronella träffar stolpen! Strax därefter får Wårgårda en utvisning och i detta powerplay avlossar Kinna flera bra skott, men som sagt, målvakten är bra!

När Wårgårdas andra utvisning är slut får den utvisade fritt läge direkt när hon kommer in. Men Kinna har också en duktig målvakt i Ella, som räddar laget från ett baklängesmål. De sista två minuterna tar Wårgårda ut målvakten för att spela med 6 utespelare. Då passar Frida på att vinna boll och assistera Moa som gör 3-0. Utespelarna i Wårgårda kämpar för att hålla bollen utanför målburen men lyckas inte. Wårgårda fortsätter spela med 6 utespelare och kommer så när fria mot mål men Alva avslutar matchen med en snygg brytning.

Härlig vinst med 3-0. Vi får se en väl genomförd match med en säkert försvarsspel och ett härligt anfallsspel. Sedan blev det lite för många utvisningar.....